Komatsu-Williams Engineering Academy-studenten bekendgemaakt tijdens Autosport Awards

James Vowles, teambaas van Williams, zal later deze maand tijdens de de tien kandidaten onthullen die zijn geselecteerd voor de eerste lichting van de Komatsu-Williams Engineering Academy. Het programma werd vorig seizoen gelanceerd met als doel nieuw en niet-aangeboord talent van over de hele wereld aan te trekken. Tijdens de Grand Prix van Italië werd een launch event georganiseerd op het dak van de hospitality van het team. Met ongeëvenaarde begeleiding, online learning en stagemogelijkheden tijdens hun opleidingstraject positioneren Komatsu en Williams zich als marktleiders in de ontwikkeling van talenten in de eerste fase van hun carrières.

Sinds de aankondiging hebben duizenden studenten meegedaan aan de STEM Racing-competitie en honderden finalisten hebben zich aangemeld voor de academie. Nu zullen de tien studenten die het meest in het oog sprongen hun naam op het scherm zien tijdens de in het Roundhouse in Londen op 29 januari.

Vowles, die de zaal zal toespreken en de tien studenten zal onthullen die zijn toegelaten tot het programma, heeft zich tot doel gesteld Williams terug te brengen naar de top van de Formule 1 en heeft er geen geheim van gemaakt dat hij dit wil doen door het team vanaf de grond op te bouwen.“De echte oplossing is, en ik sprak deze woorden op de eerste dag dat ik bij de organisatie kwam, dat we alles eerst kapotmaken en dat is echt wat we aan het doen zijn,” zei hij tijdens een panelevenement van Autosport Business tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

James Vowles, Teambaas Williams Racing, Komatsu Engineering

Foto door: Williams

“We gaan terug naar de absolute basis en zorgen ervoor dat we de juiste mensen op de juiste plaats hebben. Dat betekent de slimste en beste mensen aannemen en de slimste en beste mensen opleiden. Om een idee te geven, we hebben 110 starters verwelkomd in de organisatie, de organisatie bestaat uit 1000 mensen. Als dat niet genoeg zegt over wat we doen voor de toekomst… dit is een programma van 10 jaar voordat het echt vruchten afwerpt, maar hier investeren we in.”

Onderdeel van die investering in de Komatsu-Williams Engineering Academy is het leveren van mentoren voor de studenten, die elk worden gekoppeld aan een Williams-ingenieur voor driemaandelijkse 1:1 ontwikkelingsgesprekken.

Williams’ hoofdraceingenieur Paul Williams is een van de beschikbare mentoren en hield in Qatar een vraag- en antwoordsessie met de finalisten. “Ik begon mijn autosportcarrière als afgestudeerde bij Penske en werkte zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Dit is echter mijn 15e seizoen bij Williams en ik heb geprofiteerd van de mogelijkheid om te groeien en me te ontwikkelen binnen dit iconische raceteam”, vertelde Williams aan Autosport. “Bij Williams ben ik opgeklommen van Trackside aerodynamicus naar race-engineer en hoofd-race-engineer, met algehele verantwoordelijkheid voor de engineering op het circuit. Williams heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het programma voor jonge talenten, met mogelijkheden voor industriële stages en afstudeerprogramma’s om de beste jonge ingenieurs aan te trekken en te ondersteunen.”

Paul Williams, Williams Racing Chief Race Engineer

Paul Williams, Williams Racing Chief Race Engineer

Foto: Williams

“De gestructureerde programma’s geven aspirant-ingenieurs de juiste kansen, training en ontwikkeling binnen een high-performance teamcultuur, om uit te blinken in hun carrière en Williams terug te brengen naar de top van de grid.”

Williams heeft ook een eenvoudige boodschap voor de tien coureurs die aan de Komatsu-Williams Engineering Academy beginnen. “Zoals we allemaal weten, is dit een teamsport en de kracht van het team, nu en in de toekomst, is cruciaal voor ons succes. Daarom is het belangrijk dat we toekomstig talent inspireren en ontwikkelen, van schoolgaande kinderen tot afgestudeerden en als ze hun carrière binnen het team voortzetten,” zei hij.

“De leden van mijn team zijn hier een goed voorbeeld van en hebben zich opgewerkt van industriële stage tot sleutelpositie binnen het huidige engineeringteam op het circuit. Nadat ik als kind in de jaren 90 vele uren naar autosport had gekeken, werd het mijn ambitie om te werken als ingenieur in de Formule 1 en ik heb die droom altijd in het vizier gehouden. Dus, vind je passie en maak het waar. Werk hard en geef nooit op.”

In dit artikel

Autosport Awards

Wees als eerste op de hoogte en schrijf je in voor e-mail updates met realtime nieuws over deze onderwerpen

Plaats een kenteken review

Plaats een reactie